Beer fest i svaka limenka se računa

17.06.2019

“SVAKA LIMENKA SE RAČUNA” I NVO “EKO CENTAR BUDVA”, su i ove godine nastavili inicijativu na Budvanskoj rivijeri sakupljanja limenki, sa nizom novih akcija, zanimljivosti, kako bi iznova ohrabrili korisnike ove ambalaže na sakupljanje, koja se može beskonačan broj puta reciklirati a da ne izgubi na kvalitetu.

Beer fest i svaka limenka se računa | Radio Televizija Budva

“Budva beer fest” nova muzička manifestacija koja je važna ne samo za ovaj dio crnogorskog primorja i Crnu Goru, već i za region - održana od 14. do 16. juna pokrivali su i aktivisti SVAKA LIMENKA SE RAČUNA kroz sakupljanje limenki. 

"Svi zajedno uz muziku dali smo doprinos zaštiti životne sredine odlažući limenke u zelene kutije i informišući sve posjetioce zašto je važno razdvajanje otpada i reciklaža. Uživajući zajedno sa posjetiocima Festivala, aktivisti NVO Eko centar Budva, sa prepoznatljivim kantama i majicama zelene boje, motivisali su brojne posjetioce da svoje limenke odlože u predviđenim kante dijeleći i poklone: majice, frizbi, hemijske, futrole za mobilne i otvarače za flaše", saopšteno je iz NVO "Eko centar Budva".


Kako su dodali, prva je godina Beer festa u Budvi, peta kako sakupljaju limenke, zato ni ovaj festival aktivisti projekta “Svaka limenka se racuna” nisu propustili! 

"Aluminijska ambalaža je najzahvalniji materijal za reciklažu, jer se u potpunosti zatvara krug reciklaže, zato kako na ovom, tako i na svim ostalim Festivalima u našem gradu učetvujte i vi, i svaku limenku odvojite za reciklažu. Uračunaj cijenu očuvanja prirode u cijenu svakog proizvoda!", poručili su iz ove NVO.

 

IZVOR: www.rtvbudva.me