Reciklirajmo zajedno, da ljubav prema prirodi pobijedi

09.05.2018

U okviru Medjunarodne manifestacije "Karnevalske majske večeri” odražana je dječija karnevalska povorka, kojoj je učešće uzelo i 700 maskiranih mališana iz 25 grupa različitog uzrasta, u kostimima je prošetalo ulicama Budve, do zidina Starog grada, gdje su izveli karnevalske tačke.

Reciklirajmo zajedno, da ljubav prema prirodi pobijedi

Karnevalsku grupu od 17 mališana iz vrtića “Ljubica Jovanović – Maša”, “SVAKA LIMENKA SE RAČUNA”, pratilli su volonteri maskirani u limenku, uz poruku: da je limenka svuda oko nas, da se limenka kao ambalaža najviše koristi u Svijetu, da se limenka može reciklirati neograničen broj puta a da ne izgubi na kvalitetu.

Obučeni u zelene kostime, predstavljajući značajnu ekološku grupu “Svaka limenka se računa”, poslali su poruku da im je stalo do prostora u kome žive i da se reciklažom otpada čuva životna sredina, kazala je koordinatorka projekta Andrea Doljanica.

Oni su poslali jaku poruku svojim drugarima, različitog uzrasta, drugarima iz drugih gradova, drugarima Karnevalske povorke “Prava ljubav nikad ne promaši” - “Kad se male ruke slože, sve se može!”

Da bi se limenka razgradila u prirodi potrebno je pet stotina godina, zato reciklirajmo zajedno, da ljubav prema prirodi pobijedi!

"Početkom juna imaćemo Spring break, gdje ćemo sakupljati sve limenke koje nađemo na plažama. Nakon ovog festivala na redu je i Sea dance, gdje ćemo nastaviti sa našim aktivnostima", istakla je Doljanica.

Ona je dodala da će organizovati i brojne edukativne aktivnosti, jer, kako je istakla, namjadji su im najbitniji.

 

IZVOR: rtvbudva