Svaka limenka se računa-zabava kroz reciklažu limenki u okviru reciklažnog izazova

28.05.2020

 

Dok je organizacija velikih događaja još uvijek neizvjesna, akcija “Svaka limenka se računa” ohrabruje ljude da recikliraju kod kuće u okviru reciklažnog izazova koji se proširio Evropom.Nakon pokretanja u Španiji, inicijativa “Svaka limenka se računa” lansira viralni reciklažni izazov širom Evrope, kojim ukazuje na važnost reciklaže u ovim vremenima. Reciklažni izazov namijenjen je svima, a u Crnoj Gori počinje u petak.

“Uzbuđeni smo što je reciklažni izazov zaista angažovao i nadahnuo ljude. Ne samo da želimo da nastavimo da širimo svoju poruku o važnosti recikliranja, već želimo da se zahvalimo svim radnicima koji se bave sakupljanjem otpada koji su pokazali koliko su važni za sve nas. Vjerujemo da će ovo stečeno iskustvo pomoći potrošačima da shvate vrijednost obnovljivih ambalažnih materijala, kao što je aluminijum”, izjavio je Nemanja Komatović ispred Recan fondacije.

Ovim izazovom, inicijativa “Svaka limenka se računa” poziva ljude da snime sebe mobilnim telefonom, dok na najkreativniji mogući način odlažu aluminijumske limenke u kante za reciklažu.

Reciklažni izazov omogućava ljudima da na kreativan način pokažu svoj inovativni duh i pokažu svoj doprinos ka stvaranju zdravije okoline, kroz reciklažu limenki. Sve ovo je dio kampanje ReSTART koja podstiče ljude da promijene svoje navike usljed pandemije COVID-19.

Sve detalje možete vidjeti na Facebook i Instagram stranicama.

“Svaka limenka se računa” je inicijativa u 19 evropskih zemalja koja ima za cilj širenje svijesti o recikliranju i prednostima koje aluminijum ima kao ambalažni materijal, a koji se može neograničeno reciklirati. Iako su muzički festivali, sportski događaji i drugi veliki skupovi i dalje nedostupni, na ovaj način se promoviše reciklaža u privatnoj atmosferi, kod kuće, kroz glavne kanale komunikacije.

Kako ljudi širom svijeta imaju veću svijest o otpadu koji stvaraju, sada je pravo vrijeme da se širi svijest o benefitima obnovljive ambalaže. Inicijativa “Svaka limenka se računa” sada čini svoj prvi korak u okviru ReSTART kampanje sa ciljem da stvori zdraviji, čistiji, pametniji svijet: obnovljivi svijet. To je prilika da ponovo pronađemo sebe, kako bismo svijet učinili boljim mjestom. Ne propustimo je!

Pokrenuta 2009. godine u Velikoj Britaniji, inicijativa “Svaka limenka se računa” smatra se vodećim programom za promociju recikliranja ambalaže pića širom Evrope.

Cilj inicijative je da inspiriše sve kako bi napravili razliku reciklirajući svoje limenke pića kada su izvan kuće.

To može biti u kancelarijama ili bilo gdje kad ste u pokretu, u parkovima, na muzičkim festivalima, sportskim događajima, školama i univerzitetima. Danas je ova inicijativa prisutna u 19 zemalja.

 

IZVOR: CDM